Menu Close

Projektas „Vaikai – spalvų draugai“

Šiaulių r. Kuršėnų lopšelyje – darželyje „Eglutė“: „Pelėdžiukų“, „Boružėlių“, Daugėlių lopšelio- darželio priešmokyklinio „Kiškučių“ grupių ugdytiniai, pedagogai, auklėtojos, tėveliai kovą-balandį vykdė projektą „Vaikai – spalvų draugai“.  Projekto tikslas – nusiteikti džiugiai kūrybinei veiklai, tenkinant vaikų poreikį pažinti spalvas ir bendradarbiauti su kitais vaikais.

Projekte buvo naudojami įvairūs metodai, kurie skatintų vaikus geriau pažinti spalvas, jas prisiminti ir įvardyti.

Spalvos atspindėjo aprangoje, aplinkoje. Vaikai ir suaugę rengėsi atitinkamos spalvos rūbais. Grupėje vaikus kūrybiškai veikti skatino dienos spalvos žaislai, skarelės, gamtinė medžiaga.

Vaikai tyrinėjo, liejo spalvas.  Sužinojo, kad yra trys pagrindinės dažų spalvos: raudona, geltona, mėlyna. Jas maišant įvairiomis proporcijomis galima gauti naujas spalvas ir atspalvius. Stebėjo sniego savybes, dažė juos pagrindinėmis spalvomis.

Veiklų metu vaikai iš „stebuklingo maišelio“ traukė įvairių spalvų daiktus, buvo daug kamuoliukų, įvairių daržovių, vaisių, kuriuos pabirusius reikėjo surinkti. Vaikai daržoves ir vaisius lietė, uostė, ragavo. Buvusius citriną ir bananą, bandė suprasti, kad tokios pačios spalvos vaisiai yra labai skirtingi – vieni labai saldūs, kiti rūgštūs.

Kūrybinių veiklų metu vaikai tapė, piešė, štampavo, kūrė darbelius iš gamtinės medžiagos. Savo nupieštais piešinukais, darbeliais puošė grupės aplinką. Taip pat, klausėsi spalvotų dainelių: „Mėlynas autobusiukas“, „Boružėlė septyntaškė“, „Ančiukai“,  Olialia „ Žalia žolė“ ir kt.,  linksmai šoko pagal dainelės muziką, imituodami judesius.

Na, o pagrindinis projekto renginys vyko pirmadienį, balandžio 25 dieną, kai į salę susirinko  „Pelėdžiukų“, „Boružėlių“, Daugėlių lopšelio- darželio priešmokyklinio „Kiškučių“ grupių ugdytiniai ir auklėtojos. Renginį pradėjo auklėtojos Valda, Aurelija, Regina, Genovaitė, kurios užminė mįsles svečiams ir pakvietė spalvotus vaikus pas save. Šiltą pasveikinimo žodį tarė Šiaulių r. Kuršėnų lopšelio – darželio „Eglutė“ direktorė Dainora Kuprienė. Šventės metu vaikai deklamavo eilėraštukus apie spalvas. Jiems ypatingai buvo smagu deklamuoti apie tas spalvas, kokių spalvų rūbais buvo apsirengę. Dar smagiau vaikai šoko „Stovi vidury ratelio“ šokį. Vaikai  kabinosi rankutėmis vienas paskui kitą klausydami dainelės žodžių, turėjo atspėti, kokios spalvos gėlytę turi. Smagu, kai veikloje dalyvauja ir pati publika. Tad kai ,,Spalvotą dainelę“ dainavo priešmokyklinio ugdymo grupė, ,,Kiškučių“ grupės vaikučiai sudarė nuostabią spalvotą vaivorykštę ir ja pleveno.  Renginį užbaigė bendras šokis „Spalvų ratelis“.

Šios šventės metu vaikai ir suaugę gyveno ir žaidė spalvų pasaulyje, todėl ir nuotaikos buvo pačios gražiausios, šviesiausios, spalvingiausios.

                                                                   Projekto koordinatorės V. Pileckienė ir A. Leišienė

???????????????????????????????IMG_0988IMG_1290IMG_1311IMG_20160304_101507P1080733SAMSUNG CAMERA PICTURES??????????????????????????????????????????????????????????????

Skip to content